Export

Auto met Nederlandse kenteken uitvoeren


Uitvoerverklaring export Sneltrade is een RDW-erkend autobedrijf en official partner van VWE dat houdt in dat wij alle procedures met de RDW voor u kunnen en mogen afhandelen. Het belangrijkste document dat u moet hebben voor de export van uw auto is een zogenoemde uitvoerverklaring. De uitvoerverklaring is het bewijs dat uw auto officieel voor de export is aangemeld in het Nederlandse kentekenregister. Vanaf dat moment bent u niet langer aansprakelijk voor voertuig gebonden verplichtingen, zoals de motorrijtuigenbelasting.

Om u te kunnen helpen moet u het volgende kunnen aanleveren:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende);
Geldig legitimatiebewijs en adresgegevens in het land van bestemming.

Wij regelen vervolgens alles met de RDW rond de export van uw auto. U krijgt van ons na het afhandelen van de procedure met de RDW de uitvoerverklaring, het uitvoerkentekenbewijs en bijbehorende uitvoerkentekenplaten. Met dit uitvoerkentekenbewijs en platen mag u vervolgens nog 14 dagen rondrijden in Nederland. Deze periode is bedoeld om de export van uw auto daadwerkelijk plaats te laten vinden, dat wil zeggen de auto naar het buitenland te vervoeren. Gebruikt u deze periode vooral ook hiervoor, want op het langer dan 14 dagen in Nederland rijden met uitvoerkentekenplaten staan stevige boetes. Tevens moet uw auto voor die periode verzekerd zijn. Hiervoor bestaan speciale verzekeringen, waar Sneltrade u mee kan helpen.

Indien u gebruik wilt maken van onze service kunt u een afspraak maken op 0031(0)6-54921945.
Ons export kantoor is gevestigd aan de Houtwijk 81 8251GD Dronten